Algemene informatie HUMMEL ZUIDHORuN

Op zaterdag 17 september 2016 organiseert Stichting Loopgebeur'n Zuidhorn voor de 12e keer de Hummel ZUIDHORuN. De Hummel ZUIDHORuN is één van de wedstrijden van het populaire loopcircuit Noord-Nederland. In 2005 hebben we de loop voor het eerst kunnen organiseren. 

Nieuw dit jaar is dat de wedstrijd van de Hummel ZUIDHORuN zal gaan over een afstand van 10 km (tweede ronden van 5 km). Dit is een meer courante afstand dan de 15 km en omdat de tijdsduur tussen start en finish dichter op elkaar ligt, is het ook aantrekkelijker voor het publiek. De wedstrijd gaat over verschillende leeftijdscategorieën conform de indeling van loopcircuit Noord-Nederland. Tevens is er een  recreatieve loop over 5 of 10 km. De recreatieve loop is een goede training voor de 4 mijl van Groningen enkele weken later. Daarnaast wordt er een kind-ouderloop en een kinderloop georganiseerd. Vorig jaar namen ongeveer 350 lopers en 90 kinderen deel aan de loop. De start en finish van de Hummel ZUIDHORuN is in het centrum van Zuidhorn.

Zoals uit de naam van de loop al blijkt ondersteunt Hummel Tuintotaal het initiatief van Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn. Daarnaast zijn het de gemeente Zuidhorn en een groot aantal andere sponsoren die het mogelijk maken om dit loopevenement te organiseren.