10e HUMMEL ZUIDHORuN: Geslaagde feestelijke loop

De 10e Hummel ZUIDHORuN  van zaterdag 20 september door Zuidhorn was een groot succes. Rond  400 lopers  en  meer dan 60 kinderen hebben deelgenomen aan de loop.  Bij het Cultureel Centrum was het een feestelijk gebeuren met muziek en springkussen voor de kinderen.

Om drie uur werd zaterdagmiddag het startsein gegeven voor de Kidsrun.  Burgemeester Swart verrichtte het startschot. Ruim 60 kinderen in verschillende leeftijdscategorieën deden mee. Fanatiek werd er gestreden om de prijzen per leeftijdscategorie. Bij het Cultureel Centrum was veel publiek aanwezig om de kinderen aan te moedigen. De winnende kinderen kregen een beker uitgereikt door de burgemeester, alle kinderen namen een mooie medaille mee naar huis.

Om vier uur gaf de burgemeester het startschot voor zo’n 400 lopers wedstrijd en recreatieve lopers. Het mooie zomerse weer maakte de loop tot een zware loop. Voor de toeschouwers was het heerlijk om in het zonnetje de deelnemers aan te moedigen. De lopers hadden echter last van de benauwde warmte en kwamen allen uitgeput over de eindstreep.

In de wedstrijdloop van 15 kilometer, die onderdeel vormt van het Runnersworld Loopcircuit Noord Nederland,  haalde de snelste man toch een zeer snelle tijd 50.11 uur. Ben Stellingwerf bleef met deze tijd ver voor op zijn concurrenten. Tweede werd Tom Nuijen met 52.57 uur en derde Didier Senay met 53.11 uur. Bij de vrouwen  kwam  Lotte Hosson  als snelste over de finish in 1.01.03 uur. Tweede en derde werden Anna Siebenga met 1.10.17 uur en Adri Wierenga met 1.10.25 uur. Alle uitslagen zijn te vinden onder de tab Uitslagen

Naast de wedstrijdloop kon meegedaan worden aan een recreatieve loop over 5, 10 of 15 kilometer. Zo’n 400 deelnemers hebben zaterdag de mooie route door Zuidhorn gelopen. Tussen de lopers waren vele ervaren lopers, maar ook beginnende lopers die hun eerste wedstrijd liepen deden enthousiast mee. De lopers van de Clinic van de Loopgroep Zuidhorn werden door hun trainers begeleid en bereikten allen de eindstreep. De snelste loper over 5 kilometer uit de gemeente Zuidhorn was Karel van Wiltenburg uit Noordhorn. Hij ontvangt een diner bon voor twee personen van Best Western Hotel Aduard.

Voor het eerst was er de mogelijkheid voor een kind-ouderloop. Acht kinderen liepen een ronde van 5 kilometer samen met een van hun ouders. Een knappe prestatie!

 Alle deelnemers en de zeventig vrijwilligers gingen met een kleurige handdoek en lekkere krentewegge van bakker Leistra naar huis. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers verliep alles zonder problemen en was het wedstrijdcircuit snel weer opgeruimd.

 

Runnersworld loopcircuit

De Hummel ZUIDHORuN is onderdeel van het Runnersworld loopcircuit Noord Nederland. Het loopcircuit bestaat inmiddels al ruim 20 jaar. Er staan in 2014 acht lopen op het programma. De wedstrijden en trimlopen van het circuit worden door plaatselijke organisaties georganiseerd. Het Runnersworld loopcircuit bundelt en faciliteert die wedstrijden/trimlopen. Het leuke van de negen lopen is dat de wegatleet even goed aan zijn of haar trekken komt in de wedstrijd als de recreactieloper in de trimloop. Hoofdsponsor van het Runnersworld loopcircuit Noord Nederland is Runnersworld Groningen.

                             

 

Wegafsluitingen

Gedurende de Hummel ZUIDHORuN zijn, vanwege de verkeersveiligheid, onderstaande wegen afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting van deze wegen geldt op 20 september 2014 van 15.30 uur tot 18.00 uur, of zoveel langer of korter als wenselijk is.

Het gaat om de volgende wegen:

 • Frankrijkerlaan;
 • De Gast tussen de kruising met de Frankrijkerlaan en de Hanckemalaan;
 • Hanckemalaan tussen de kruising met De Gast en Fazantenlaan;
 • Fazantenlaan;
 • Thorbeckestraat, tussen de kruising met Savornin Lohmanstraat en Boslaan;
 • Boslaan,tussen de kruising met  Thorbeckestraat en Westergast;
 • Westergast;
 • Van Starkenborghkanaal ZZ, tussen de kruising met Westergast en Sloep;
 • Sloep;
 • Hoendiep Oostzijde, tussen de kruising met Sloep en Brilweg;
 • Brilweg

De bewoners van deze straten kunnen tijdens de loop ook niet vanaf of naar hun huis met de auto. Dit geldt tevens voor bewoners van de Burgemeester Geldermanlaan, Koperwiek (kruising Fazantenlaan), Poon en Hornerheem. Daarom verzoeken we hen om de auto eventueel ergens anders te parkeren.

De bewoners van de volgende straten: Koperwiek (kruising met Boslaan) Boslaan  (vanaf kruising met Koperwiek) Josinalaan en Maurits Clantlaan kunnen tijdens de afsluiting het gebied verlaten via de Boslaan (tijdelijke opheffing éénrichtingsverkeer) en daar via de verkeerssluis de Hanckemalaan over te steken en door te rijden over de Boslaan en via de tweede verkeerssluis naar de Jellemaweg.

De bewoners van de volgende straten: Troelstraweg, Heemskerkstraat, Cort van de Lindenstraat, Dreesstraat, Thorbeckestraat (tussen Fazantenlaan en Reidkampen), Reidkampen en Patrijzenlaan kunnen tijdens de afsluiting het gebied verlaten via de Sportlaan (tijdelijke opheffing éénrichtingsverkeer) en Hanckemalaan richting Zilverschoon.

De bewoners van de straten omgrensd door Sloep en Hoendiep Oostzijde kunnen tijdens de afsluiting het gebied verlaten via de Tjalk en Hanckemalaan richting Zilverschoon.

Op de kruising van de Brilweg met de Hanckemalaan is een beperkte doorgang van het verkeer mogelijk. Op dat punt staan verkeersregelaars, die het verkeer op de Hanckemalaan doorlaten als er geen lopers langskomen. Dit is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer, doorgaand verkeer is NIET mogelijk!

Vanaf 14.30  uur is voor de kinderloop de Frankrijkerlaan, De Gast (tussen de kruising met de Frankrijkerlaan en de Hanckemalaan), Hanckemalaan (tussen de kruising met De Gast en Boslaan) en de Boslaan afgesloten.

Zie Route voor een kaart van het parcours.