Een gezellige en geslaagde Hummel ZUIDHORuN!

Op zaterdag 17 september 2016 werd voor de 12e keer de Hummel ZUIDHORuN  gelopen door het dorp Zuidhorn. Met meer dan 330 lopers en 75 kinderen voor de kinderloop was ook deze editie een groot succes. Het weer was prachtig en de sfeer was goed: langs de kant was weer veel publiek aanwezig om de lopers van de vijf en de tien kilometer aan te moedigen.

Om drie uur werd zaterdagmiddag het startsein gegeven voor de Kidsrun door hoofdsponsor Jeroen Hummel van Hummel Tuintotaal. De 75 deelnemende kinderen streden fanatiek om de bekers per leeftijdscategorie. Zoals altijd was het even dringen bij de start, maar daarna kon iedereen goed de benen strekken. In de verschillende leeftijdscategorieën tussen 4 en 10 jaar waren Pepijn Weggemans, Dominique Buurma, Jort Balkema, Mare Bolster,  Jens Dallinga en Eline Geertsema de snelsten.

In de wedstrijdloop van 10 kilometer, die onderdeel vormt van het Loopcircuit Noord Nederland, werd Karel-Jan Lensen uit Groningen nummer 1 met een tijd van 34:21 minuten. Op nummer 2 staat Gerben Vermij uit Leens met eveneens een prachtige tijd, 35:20. Op de derde plaats komt Meindert ter Veer uit Oldehove met een mooie tijd van 35:34. Bij de vrouwen kwam Bertha Bruggenkamp als eerste over de finish met een mooie tijd van 39:58. Op twee staat Christien Koning met een tijd van 41:51 en op drie Erika Broekema met een tijd van 44:08. Alle uitslagen zijn te vinden via www.HummelZUIDHORuN.nl

Naast de wedstrijdloop kon ook worden meegedaan aan een recreatieve loop over vijf of tien kilometer. Vele ervaren lopers, maar ook beginnende lopers die hun eerste wedstrijd liepen, deden enthousiast mee. De lopers van de clinic van de Loopgroep Zuidhorn werden door hun trainers begeleid en bereikten allen de eindstreep. Na afloop kon iedereen op de Dorpsvenne een lekkere runbol van bakker Leistra ophalen om mee naar huis te nemen. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers verliep alles zonder problemen en was het wedstrijdcircuit snel weer opgeruimd.

Zoals elk jaar werd de Hummel ZUIDHORuN ondersteund door verschillende sponsoren, zoals Hummel Tuin Totaal en de gemeente Zuidhorn. Ook liepen enkele sponsoren zelf mee: Jeroen Hummel liep met een tijd van 20:39 een persoonlijk record op de vijf kilometer en ook Sieger Haakma van Find Hypotheken liep een toptijd van 37:19 op de tien kilometer. Wethouder Henk Bakker van de Gemeente Zuidhorn had de eer om het startschot voor de wedstrijd te geven.

De Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn bedankt alle lopers, sponsoren en vrijwilligers voor weer een fantastische Hummel ZUIDHORuN!

       Graag tot ziens bij de 13e editie op zaterdag 16 september 2017