Algemene informatie HUMMEL ZUIDHORuN

Op zaterdag 19 september 2015 organiseert Stichting Loopgebeur'n Zuidhorn voor de 11e keer de Hummel ZUIDHORuN. De Hummel ZUIDHORuNis één van de wedstrijden van het populaire Loopcircuit Noord Nederland en had vorig jaar ruim 450 deelnemers. In 2005 hebben we de loop voor het eerst kunnen organiseren. De Hummel ZUIDHORuN bestaat uit een wedstrijd over 15 km voor verschillende categorieën lopers en een recreatieve loop over 5, 10 of 15 km. De recreatieve loop is een goede training voor de 4 mijl van Groningen enkele weken later. Daarnaast wordt er een kind-ouderloop en een kinderloop georganiseerd.  De start en finish van de Hummel ZUIDHORuN is in de Molenstraat ter hoogte van De Dorpsvenne in het centrum van Zuidhorn.

Zoals uit de naam van de loop al blijkt ondersteunt Hummel Tuintotaal het initiatief van Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn. Daarnaast zijn het de Hypotheekshop, de gemeente Zuidhorn en een groot aantal andere sponsoren die dit loopevenement mogelijk te maken.

Loopcircuit Noord Nederland

De Hummel ZUIDHORuN is onderdeel van het Loopcircuit Noord-Nederland. Het loopcircuit bestaat inmiddels al ruim 20 jaar. Er staan in 2015 zes lopen op het programma. De wedstrijden en trimlopen van het circuit worden door plaatselijke organisaties georganiseerd. Loopcircuit Noord Nederland bundelt en faciliteert die wedstrijden/trimlopen. Het leuke van de zes lopen is dat de wegatleet even goed aan zijn of haar trekken komt in de wedstrijd als de recreactieloper in de trimloop.