HUMMEL ZUIDHORuN een groot succes

Zaterdag 19 september 2015 werd voor de 11e maal de Hummel ZUIDHORuN  gelopen door het dorp Zuidhorn. Met 90 kinderen was de kinderloop voorafgaand aan de wedstrijdloop een groot succes. Wedstrijdlopers en recreanten konden met prachtig loopweer hun ronde door het dorp afleggen.

Onverwacht moest afgelopen vrijdag – vanwege de vondst van asbest - de inschrijving van de Hummel ZUIDHORuN verplaatst worden van de sporthal aan de Admiraal Helfrichstraat naar de sporthal in de nieuwe brede school in Oostergast.  De afstand tot de start bij de Molenstraat/Dorpsvenne was hierdoor vergroot. Dit heeft echter gelukkig geen invloed gehad op de inschrijvingen en op de loop. Zo’n 350 lopers en 90 kinderen wisten hun weg te vinden naar de brede school voor deelname aan de Hummel ZUIDHORuN. Met prachtig loopweer voltooiden de deelnemers enthousiast hun afstanden.

Om drie uur werd zaterdagmiddag het startsein gegeven voor de Kidsrun door hoofdsponsor Jeroen Hummel van Hummel Tuintotaal. De 90 deelnemende kinderen streden fanatiek om de bekers per leeftijdscategorie. In het centrum waren veel ouders en publiek aanwezig om hen aan te moedigen

In de wedstrijdloop van 15 kilometer, die onderdeel vormt van het Loopcircuit Noord Nederland, won Gerd Vos uit Appingedam in een tijd van 53 minuten en 19 seconden. Tweede werd Meindert ter Veer uit Oldehove 53 min 29 sec en derde (net als vorig jaar) Didier Senay met 53 min 31 sec. Bij de vrouwen kwam Petra Faber als snelste over de finish in 1 uur 4 min en 1 sec. Tweede en derde werden Liesbeth Steenbergen uit Sneek  met 1.07.18 uur en Mascha Pijnenborg uit Den Ham met 1.07.51 uur. Alle uitslagen zijn te vinden via www.HummelZUIDHORuN.nl

Snelste recreatieve loper op de 5 kilometer was opnieuw – net als vorig jaar- Karel van Wiltenburg uit Noordhorn met een tijd van 17 minuten en 36 seconden.

Naast de wedstrijdloop kon meegedaan worden aan een recreatieve loop over 5, 10 of 15 kilometer. Vele ervaren lopers, maar ook beginnende lopers die hun eerste wedstrijd liepen deden enthousiast mee. Een enkeling liep zijn 15 kilometer zelfs op blote voeten. De lopers van de Clinic van de Loopgroep Zuidhorn werden door hun trainers begeleid en bereikten allen de eindstreep. Na afloop kon een ieder op de Dorpsvenne een lekkere krentewegge van bakker Leistra ophalen om mee naar huis te nemen. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers verliep alles zonder problemen en was het wedstrijdcircuit snel weer opgeruimd.

De Hummel ZUIDHORuN wordt mogelijk gemaakt door Hummel Tuintotaal, de Hypotheekshop, de gemeente Zuidhorn en een groot aantal andere sponsoren .

Alle vrijwilligers, deelnemers en sponsoren bedankt voor de 11e editie van de Hummel ZUIDHORuN!

 

In 2016 vindt de Hummel ZUIDHORuN plaats op zaterdag 17 september