10e editie HUMMEL ZUIDHORuN

Op zaterdag 20 september 2014 vindt de 10e editie plaats van Hummel ZUIDHORuN. Om deze tiende keer te vieren en nog meer mensen in beweging te krijgen zijn de volgende acties opgezet:

Startnummer + Championchip voor tijdregistratie van 13 voor 10 Euro : Voor tijdregistratie is een Championchip noodzakelijk. Championchips kunnen bij alle lopen van het Runnersword loopcircuit Noord Nederland en het Schutrups Loopcircuit gebruikt worden. De kosten van een groene chip zijn 5 Euro inclusief de gebruiksvergoeding voor de eerste loop (gebruiksvergoeding is 1,25 Euro). Aanbieding tijdens de 10e editie: deelname inclusief groene Championchip voor 10 Euro. Bij voorinschrijving is het zelfs maar 9 Euro.

Kind-ouderloop: Samen met je kind een afstand van 5 km lopen en samen over de finish komen. Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar en een ouder die voldoende fit is om eigen kind bij te houden. De kosten voor kind en ouder samen zijn 10 Euro. Dit is inclusief 1 groene Championchip voor een exacte registratie van jullie tijd. Bij voorinschrijving zijn de kosten 9 Euro. 

 

Schrijf je nu in en maak kans op een waardebon van 50 Euro van Hummel Tuintotaal


           Elke 40ste inschrijver ontvangt een waardebon. Maximum is vijf waardebonnen.
                        Winnaars worden via Facebook bekendgemaakt.

 

 

Inschrijven: voorinschrijving is tot en met woensdag 17 september mogelijk via onderstaande link in het blauwe vlak.  Op de dag zelf is inschrijven mogelijk van 14:00 tot 15:00 in de gymzaal aan de Adm. Helfrichstraat in Zuidhorn.

De Hummel ZUIDHORuN zou niet mogelijk zijn zonder de hoofdsponsoren  Hummel Tuintotaal ,  De Hypotheekshop, en de gemeente Zuidhorn en een groot aantal andere sponsoren.

 

Runnersworld loopcircuit

De Hummel ZUIDHORuN is onderdeel van het Runnersworld loopcircuit Noord Nederland. Het loopcircuit bestaat inmiddels al ruim 20 jaar. Er staan in 2014 acht lopen op het programma. De wedstrijden en trimlopen van het circuit worden door plaatselijke organisaties georganiseerd. Het Runnersworld loopcircuit bundelt en faciliteert die wedstrijden/trimlopen. Het leuke van de negen lopen is dat de wegatleet even goed aan zijn of haar trekken komt in de wedstrijd als de recreactieloper in de trimloop. Hoofdsponsor van het Runnersworld loopcircuit Noord Nederland is Runnersworld Groningen.

                             

 

Wegafsluitingen

Gedurende de Hummel ZUIDHORuN zijn, vanwege de verkeersveiligheid, onderstaande wegen afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting van deze wegen geldt op 20 september 2014 van 15.30 uur tot 18.00 uur, of zoveel langer of korter als wenselijk is.

Het gaat om de volgende wegen:

 • Frankrijkerlaan;
 • De Gast tussen de kruising met de Frankrijkerlaan en de Hanckemalaan;
 • Hanckemalaan tussen de kruising met De Gast en Fazantenlaan;
 • Fazantenlaan;
 • Thorbeckestraat, tussen de kruising met Savornin Lohmanstraat en Boslaan;
 • Boslaan,tussen de kruising met  Thorbeckestraat en Westergast;
 • Westergast;
 • Van Starkenborghkanaal ZZ, tussen de kruising met Westergast en Sloep;
 • Sloep;
 • Hoendiep Oostzijde, tussen de kruising met Sloep en Brilweg;
 • Brilweg

De bewoners van deze straten kunnen tijdens de loop ook niet vanaf of naar hun huis met de auto. Dit geldt tevens voor bewoners van de Burgemeester Geldermanlaan, Koperwiek (kruising Fazantenlaan), Poon en Hornerheem. Daarom verzoeken we hen om de auto eventueel ergens anders te parkeren.

De bewoners van de volgende straten: Koperwiek (kruising met Boslaan) Boslaan  (vanaf kruising met Koperwiek) Josinalaan en Maurits Clantlaan kunnen tijdens de afsluiting het gebied verlaten via de Boslaan (tijdelijke opheffing éénrichtingsverkeer) en daar via de verkeerssluis de Hanckemalaan over te steken en door te rijden over de Boslaan en via de tweede verkeerssluis naar de Jellemaweg.

De bewoners van de volgende straten: Troelstraweg, Heemskerkstraat, Cort van de Lindenstraat, Dreesstraat, Thorbeckestraat (tussen Fazantenlaan en Reidkampen), Reidkampen en Patrijzenlaan kunnen tijdens de afsluiting het gebied verlaten via de Sportlaan (tijdelijke opheffing éénrichtingsverkeer) en Hanckemalaan richting Zilverschoon.

De bewoners van de straten omgrensd door Sloep en Hoendiep Oostzijde kunnen tijdens de afsluiting het gebied verlaten via de Tjalk en Hanckemalaan richting Zilverschoon.

Op de kruising van de Brilweg met de Hanckemalaan is een beperkte doorgang van het verkeer mogelijk. Op dat punt staan verkeersregelaars, die het verkeer op de Hanckemalaan doorlaten als er geen lopers langskomen. Dit is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer, doorgaand verkeer is NIET mogelijk!

Vanaf 14.30  uur is voor de kinderloop de Frankrijkerlaan, De Gast (tussen de kruising met de Frankrijkerlaan en de Hanckemalaan), Hanckemalaan (tussen de kruising met De Gast en Boslaan) en de Boslaan afgesloten.

Zie Route voor een kaart van het parcours.