Algemene informatie HUMMEL ZUIDHORuN

Op zaterdag 20 september 2014 organiseert Stichting Loopgebeur'n Zuidhorn voor de 10e keer de Hummel ZUIDHORuN. De Hummel ZUIDHORuNis één van de wedstrijden van het populaire Runnersworld loopcircuit en had vorig jaar ruim 450 deelnemers. In 2005 hebben we de loop voor het eerst kunnen organiseren. De Hummel ZUIDHORuN bestaat uit een wedstrijd over 15 km voor verschillende categorieën lopers en een recreatieve loop over 5, 10 of 15 km. De recreatieve loop is een goede training voor de 4 mijl van Groningen enkele weken later. Daarnaast wordt er een kinderloop georganiseerd.  De start en finish van de Hummel ZUIDHORuNis in het centrum van Zuidhorn.

Zoals uit de naam van de loop al blijkt ondersteunt Hummel Tuintotaal het initiatief van Stichting Loopgebeur’n Zuidhorn. Daarnaast zijn het De Hypotheekshop, de gemeente Zuidhorn en een groot aantal andere sponsoren die het mogelijk maken om dit loopevenement te organiseren.

 

 

Runnersworld loopcircuit

De Hummel ZUIDHORuN is onderdeel van het Runnersworld loopcircuit Noord Nederland. Het loopcircuit bestaat inmiddels al ruim 20 jaar. Er staan in 2014 acht lopen op het programma. De wedstrijden en trimlopen van het circuit worden door plaatselijke organisaties georganiseerd. Het Runnersworld loopcircuit bundelt en faciliteert die wedstrijden/trimlopen. Het leuke van de negen lopen is dat de wegatleet even goed aan zijn of haar trekken komt in de wedstrijd als de recreactieloper in de trimloop. Hoofdsponsor van het Runnersworld loopcircuit Noord Nederland is Runnersworld Groningen.

      

Wegafsluitingen

Gedurende de Hummel ZUIDHORuN zijn, vanwege de verkeersveiligheid, onderstaande wegen afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting van deze wegen geldt op 20 september 2014 van 15.30 uur tot 18.00 uur, of zoveel langer of korter als wenselijk is.

Het gaat om de volgende wegen:

 • Hoofdstraat tussen de kruising met Nieuwstraat en Frankrijkerlaan;
 • De Gast tussen de kruising met de Frankrijkerlaan en de Hanckemalaan;
 • Hanckemalaan tussen de kruising met De Gast en Fazantenlaan;
 • Fazantenlaan;
 • Thorbeckestraat, tussen de kruising met Fazantenlaan en de Savornin Lohmanstraat;
 • Van Houtenstraat en Cort van der Lindenstraat;
 • Heemskerkstraat tussen kruising Cort van der Lindenstraat en fietspad;
 • Van Starkenborghkanaal ZZ tussen parkeerplaats ijsbaan en Sloep;
 • Sloep tussen de kruising met Van Starkenborghkanaal ZZ en Bol;
 • Bol en Tjalk;
 • Brilweg tussen de kruising met Hanckemalaan en Frankrijkerlaan;
 • Frankrijkerlaan tussen de kruising met Brilweg en Molenstraat;
 • Molenstraat;
 • Nieuwstraat; tussen de kruising met Molenstraat en Hoofdstraat

De bewoners van deze straten kunnen tijdens de loop ook niet vanaf of naar hun huis met de auto. Dit geldt tevens voor bewoners van de Frankrijkerlaan, Burgemeester Geldermanlaan, Koperwiek (kruising Fazantenlaan), ),Thorbeckestraat, Troelstraweg, Drift, Dreesstraat, Patrijzenlaan, Reidkampen, Klipper, Hornerheem. Daarom verzoeken we hen om de auto eventueel ergens anders te parkeren.

De bewoners van de volgende straten: Kuyperstraat, Boslaan,Thorbeckestraat (tussen Fazantenlaan en Boslaan), Josinalaan en Maurits Clantlaan kunnen tijdens de afsluiting het gebied verlaten via de Boslaan (tijdelijke opheffing éénrichtingsverkeer) en daar de Hanckemalaan over te steken en door te rijden naar de Jellemaweg.

De bewoners van de volgende straten: Blazer, Kraak, Pluit, Praam, Jol, Schokker, Botter, Aak en Schouw kunnen tijdens de afsluiting het gebied verlaten via Blazer naar Spits.

Op de kruising van de Brilweg enTjalk met de Hanckemalaan is een beperkte doorgang van het verkeer mogelijk. Op dat punt staan verkeersregelaars, die het verkeer op de Hanckemalaan doorlaten als er geen lopers langskomen. Dit is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer, doorgaand verkeer is NIET mogelijk!

Vanaf 14.30  uur is voor de kinderloop de kruising van de Burgemeester Kruisingalaan met de Hoofdstraat en de Burgemeester Kruisingalaan afgesloten.

Zie Route voor een kaart van het parcours.